Infosessies OPVOEDEN

vader met dochter

Positief opvoeden

In deze sessie gaan we in gesprek over positief opvoeden. Hoe bouw je een goede relatie op met je kind? Hoe kan je goed gedrag van je kind stimuleren? Hoe kan je kind nieuwe dingen aanleren? Sociaal Adviseurs hebben niet alle antwoorden, maar ze stimuleren het gesprek en geven je nuttige tips. We bespreken ook hoe we kunnen omgaan met negatief gedrag van onze kinderen.


leerkracht en leerlingen in de klas

Onderwijs in België

De schoolloopbaan van kinderen is soms moeilijk op te volgen. Ook voor mensen die in Vlaanderen geboren en getogen zijn, want het onderwijssysteem verandert regelmatig. Voor mensen die in het buitenland geboren zijn, is het nog moeilijker.

De Sociaal Adviseurs legt het onderwijssysteem stap voor stap uit, vanaf de kleuterschool. Een geïllustreerde digitale voorstelling in verschillende talen, neemt je mee op weg. Hoe schrijf je je kind in voor een school? Wanneer is je kind klaar voor de lagere school? Hoe volg je de ontwikkeling van je kind op school op? Wat is het CLB? Wat zijn de studierichtingen in de middelbare school en de verschillende opleidingen aan de universiteit en hogeschool, … De Sociaal Adviseur licht alles toe, beantwoordt je vragen en verwijst je door naar de juiste instantie.


gezin eet een gezonde maaltijd aan tafel

Gezonde voeding voor kinderen

Is het belangrijk dat kinderen gezond eten? Hoe leg je de basis voor een gezonde leefstijl en goede eetgewoonten? Hoe belangrijk is variatie en moet je je kind alles laten proeven? Hoeveel groenten, fruit, noten, vis of vlees heeft een kind nodig? Moet je dan alles ‘wikken en wegen’ om overwicht of slechte tanden te voorkomen? Is voor de TV eten eerder goed of eerder slecht? Je krijgt antwoorden en tips op al deze vragen. Na deze homeparty ken je de principes van een goed ontbijt, een lekkere lunch of brooddoos, tussendoortjes en een warme maaltijd. Dan begint het echte werk…, misschien met de helpende handen van je kind(eren).

Smakelijk!